ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ

Σουπα με κολοκύθα και μήλα

Υλικά για 6 μερίδες:

600 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε τετραγωνάκια

3 μήλα καθαρισμένα κομμένα σε κυβάκια

1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο

2½ κούπες ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε την κολοκύθα τε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, την πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε 1 κούπα ζωμό και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, ανακατεύοντας 2-3 φορές ενδιάμεσα. Αν εξαντλούνται τα υγρά προσθέτουμε λίγο νεράκι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα το σοτάρουμε για λίγα λεπτά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις γυαλίσει ρίχνουμε τα μήλα και κατόπιν προσθέτουμε την κολοκύθα από το φούρνο μαζί με υγρά που έχουν περισσέψει. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι. Χτυπάμε τα υλικά με ροβδομίξερ χειρός, μέχρι η σούπα μας να πάρει βελουτέ μορφή. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με κρουτόν και καπνιστή πάπρικα

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής)

Ενέργεια: 241 kcal

Υδατάνθρακες: 34.2 γρ.

Πρωτεΐνη: 5.8 γρ.

Λιπαρά: 9 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 12.8 γρ.