ΦΟΥΣΙΛΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ LIGHT

Φουσιλι με κοτοπουλο, μπρόκολο και σαλτσα αλφρεντο light

Υλικά για 2 μερίδες:

200 γρ. φουσίλι (ή άλλο ζυμαρικό)

½ μικρό κεφάλι μπρόκολο

200 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με την πέτσα

1 κ.σ. βούτυρο

3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κούπα ζωμός κοτόπουλου (ή όσο πάρει)

1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου και αλοίφουμε το στήθος κοτόπουλου. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ψήνουμε αρχικά με την πέτσα προς τα κάτω και μετά το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Το μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά, το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με βάση τις οδηγίες τις συσκευασίας. Τέσσερα λεπτά πριν το χρόνο ολοκληρωσης του βρασμού των μακαρονιών προσθέτουμε το μπρόκολο σε μικρά φουντάκια. Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι που ψήσαμε προηγουμένως το κοτόπουλο.

Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε γρήορα με ένα σύρμα, καβουρδίζουμε για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά και σε πολύ μικρές ποσότητες το ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μη δημιουργθούν σβόλοι ή κολλήσει η σάλτσα στο κατσαρολάκι. Προσθέτουμε όσο ζωμό χρειαστεί ώστε να γίνει η σάλτσα μας αρκετά ρευστή. Αδειάζουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με τα μακαρόνια και το μπρόκολο, κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί. Σερβίρουμε ζεστό και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής)

Ενέργεια: 323 kcal

Υδατάνθρακες: 41.7 γρ.

Πρωτεΐνη: 25.3 γρ.

Λιπαρά: 7.1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 3.6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.2 γρ.