ΓΛΥΚΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Γλυκο κεϊκ με σπανάκι

Υλικά για 12 μερίδες:

2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ

1 μεγάλη ώριμη μπανάνα

300 γρ. σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο

¾ κούπας γάλα ή γιαούρτι 1,5- 2 %

3 κ.σ. μέλι

2 αυγά

2 κ.σ. λάδι καρύδας

1½ κ.γ. κανέλα

1½ κ.σ. baking powder

1½ κ.γ. μαγειρική σόδα

1 μήλο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, τη σόδα, το baking powder και αφήνουμε στην άκρη. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε το σπανάκι σε δόσεις και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη μπανάνα, το γάλα (ή γιαούρτι), το μέλι, το λάδι, τα αυγά, το μήλο και τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί καλά με ραβδομίξερ χειρός. Στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά και για πολύ λίγο με μια μαρίζ τα υγρά μέσα στα στερεά ώστε να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το ρίχνουμε σε ελαφρώς βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να τρυπήσουμε το κέικ με ένα μαχαίρι και να βγει καθαρό.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/14 συνταγής)

Ενέργεια: 131 kcal

Υδατάνθρακες: 18 γρ.

Πρωτεΐνη: 5.4 γρ.

Λιπαρά: 4.9 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 2.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.7 γρ.