ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΚΑΙ GINGER

Καροτοσουπα με κουρκουμά και ginger

Υλικά για 6 μερίδες:

7 μεγάλα καρότα

1 μεγάλο κρεμμύδι

χυμό από ένα γλυκό πορτοκάλι

ξύσμα από ½ πορτοκάλι

1 κ.σ. κουρκουμά

1 κ.γ. αποξηραμένο ginger σε σκόνη

λίγη σκόνη τσίλι (ή πιπέρι καγιέν)

1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

1800 ml ζωμό λαχανικών

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, τον κουρμουμά, το ginger, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό πορτοκαλιού, δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 30 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν. Στη συνέχεια πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός και σερβίρουμε ζεστή τη σούπα μας.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής)

Ενέργεια: 241 kcal

Υδατάνθρακες: 34.2 γρ.

Πρωτεΐνη: 5.8 γρ.

Λιπαρά: 9 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 12.8 γρ.