ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

κινοα με κάρυ και μπρόκολο

Υλικά για 4 μερίδες:

1 κούπα κινόα

2 κούπες ζωμό λαχανικών

2 κούπες καθαρισμένα και πλυμένα φουντάκια μπρόκολου

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 κ.σ. σκόνη κάρυ

1 κ.σ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

1 κ.γ. σκόνη ginger

λίγη σκόνη τσίλι (προαιρετικά)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε την κινόα, τη ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά μέχρι η κινόα να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Σε μία κατσαρόλα ζεματίζουμε τα φουντάκια μπρόκολου για 4-5 λεπτά σε βραστό νερό μέχρι να πάρουν έντονο πράσινο χρώμα. Σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή wok, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε την κινόα για να αφρατέψει και την προσθέτουμε στο τηγάνι, ρίχνουμε και τα φουντάκια μπρόκολου και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά σε σβηστό μάτι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής)

Ενέργεια: 273 kcal

Υδατάνθρακες: 52.1 γρ.

Πρωτεΐνη: 8.9 γρ.

Λιπαρά: 4.7 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0.6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 7.3 γρ.