ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΡΕΒΙΘΙΟΥ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Μπισκοτα ρεβιθιου με μήλο και κανέλα

Υλικά για 28 μπισκότα (14 μερίδες):

1½ κούπα βρασμένα ρεβίθια σουρωμένα

9 αποξηραμένους χουρμάδες

1 μικρό μήλο πολτοποιημένο

½ κούπα βρώμη

2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου

1 κ.σ. κανέλα

2 κ.γ. baking powder

1 κ.σ. λιναρόσπορο

1 μήλο σε μικρά κομματάκια

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε τα ρεβίθια και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας. Με ένα μικρό scoop παγωτού παίρνουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 17 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα ( 2 μπισκότα)

Ενέργεια: 104 kcal

Υδατάνθρακες: 14 γρ.

Πρωτεΐνη: 4 γρ.

Λιπαρά: 3.8 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 1.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.6 γρ.