ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΡΑΚΕΡΣ ΡΕΒΙΘΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

Τραγανά κρακερς ρεβιθιού με σκόρδο

Υλικά για περίπου 40 κράκερς:

400 γρ. βρασμένα ρεβίθια σουρωμένα

1 κούπα νιφάδες βρώμης

1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

1 κ.σ. λεμόνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για αρκετή ώρα μέχρι να πάρουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο ανάμεσα σε 2 κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού (ή πιτσοκόφτη) χωρίζω το φύλλο σε μικρά, ίσα τετραγωνάκια. Με ένα πιρούνι φτιάχνουμε τρύπες πάνω στη ζύμη, τοποθετούμε τα τετραγωνάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (3 κράκερς)

Ενέργεια: 109 kcal

Υδατάνθρακες: 16 γρ.

Πρωτεΐνη: 8.2 γρ.

Λιπαρά: 1.9 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 0.3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.2 γρ.