ΨΗΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Ψητα αχλαδια με καρύδια

Υλικά για 4 μερίδες:

2 μεγάλα ώριμα αχλάδια

κανέλα

2 κ.σ. μέλι

30 γρ. καρύδια

Εκτέλεση

Πλένουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και τους αφαιρούμε τα κουκούτσια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα αχλάδια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω (κόβουμε μια λεπτή φετούλα από το κάτω μέρος ώστε να στέκονται). Ρίχνουμε κανέλα, προσθέτουμε τα καρύδια και περίπου ½ κ.γ. μέλι πάνω από το κάθε κομμάτι αχλαδιού. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε προαιρετικά με γιαούρτι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής)

Ενέργεια: 135 kcal

Υδατάνθρακες: 23.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 1.5 γρ.

Λιπαρά: 5.1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0.5 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.3 γρ.