ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ

Κεφτεδακια μανιταριου

Υλικά για 4 μερίδες:

500 γρ. μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα

1 κούπα νιφάδες βρώμης

1 κούπα τρίμμα ψωμιού

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 αυγά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κούπες απλή σάλτσα ντομάτας (βλ. προηγούμενες συνταγές μου)

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (ή wok) σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και μόλις τα πιουν αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ψημένο μείγμα μανιταριών (αφού έχει κρυώσει), τη ρίγανη, το μαϊντανό, τα αυγά, το τρίμμα ψωμιού, τη βρώμη, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες. Βγάζουμε απο το ψυγείο και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για δοσομετρητή, πλάθουμε κεφτεδάκια τα οποία ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα (δε χρειάζεται να προστεθεί ελαιόλαδο). Όταν είναι έτοιμα τα κεφτεδάκια τα αναμειγνύουμε με την κόκκινη σάλτσα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

Διατροφικές πληροφορίες μερίδα (¼ συνταγής)

Ενέργεια: 255 kcal

Υδατάνθρακες: 40 γρ.

Πρωτεΐνη:12.1 γρ.

Λιπαρά: 6,2 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 2.5 γρ.

Φυτικές Ίνες: 7.1γρ.