ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μοσχαρισιες μπριζολες με πουρέ φούρνου

Υλικά για 2 μερίδες:

2 μοσχαρίσιες μπριζόλες άπαχες (400 γρ. με κόκκαλο η μία)

25 γρ. βούτυρο

10 γρ. ελαιόλαδο

2 μεσαίες πατάτες

4 κ.σ. γάλα 1,5%

1 σκελίδα σκόρδο

½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις αφήνουμε 1-2 ώρες σε θερμοκασία δωματίου. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βραζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 15 γρ. βούτυρο, το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο πουρέ. Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια κορνέ σχηματίζουμε κύκλους πουρέ διαμέτρου περίπου 4 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούςγια 25 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες πλούσια και σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 10 γρ. βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις κάψουν προσθέτουμε τις μπριζόλες. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά από τη μία πλευρά και για άλλα 7 λεπτά από την άλλη ή μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, χωρίς να τις γυρίζουμε διαρκώς. Αφήνουμε σε ξύλο κοπής για 10 λεπτά να ξεκουραστούν. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρσκοτριμμένο πιπέρι ή λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1 μπριζόλα με 3 κομμάτια πουρέ)

Ενέργεια: 490 kcal

Υδατάνθρακες: 24.2 γρ.

Πρωτεΐνη: 32.2 γρ.

Λιπαρά: 29.4 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 10.8 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.2 γρ.