ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ KALE

Σαλατα με kale ηλιόσπορο και ταχίνι

Υλικά για 2 μερίδες:

400 γρ. kale

3 κ.σ. χυμό λεμόνι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

50 γρ. φύτρες φασολιού

50 γρ. ηλιόσπορο

50 γρ. αποξηραμένα goji berries

για τη sauce

60 γρ. ταχίνι

40 γρ. μέλι

3 κ.σ. χυμό λεμόνι

80 ml ζεστό νερό

30 γρ. κάσιους

½ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. σκόνη κάρυ

1/8 κ.γ. σκόνη τσίλι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το kale και το αφήνουμε να στραγγίξει τελείως. Στη συνέχεια με ένα ψαλίδι ή με το χέρι μας κόβουμε τα φυλλαράκια αφαιρώντας το σκληρό μεσαίο κομμάτι. Βάζουμε το kale σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το λεμόνι και το ελαιόλαδο και με τα χέρια μας ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να απλωθεί το λεμόνι και το ελαιόλαδο σε όλο το kale. Προσθέτουμε τα goji berries, τον ηλιόσπορο και τις φύτρες φασολιού. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της sauce και με ραβδομίξερ χειρός τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε τη sauce στη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε προαιρετικά με έξτρα φύτρες φασολιού

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 274 kcal

Υδατάνθρακες: 25.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 7.9 γρ.

Λιπαρά: 14.9 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 7.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 8.1 γρ.