ΣΟΥΠΑ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Σουπα γλυκοπατάτας με πράσα

Υλικά για 4 μερίδες:

2 μεγάλες γλυκοπατάτες ελληνικές κομμένες σε μικρά κυβάκια

4 πράσα (μόνο τα λευκά τους μέρη) κομμένα σε ροδέλες

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κούπες ζωμός λαχανικών ή κότας

100 ml γάλα 1,5%

4 φέτες μπέικον γαλοπούλας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε το λευκό μέρος των πράσων από το πράσινο και το κόβουμε σε ροδέλες. Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και το πράσο με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 40-50 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Προσθέτουμε το γάλα και πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση. Βάζουμε το μπέικον γαλοπούλας σε φέτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 8 λεπτά ώστε να γίνει τραγανό. Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μπέικον γαλοπούλας και φρέσκο πιπέρι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 244 kcal

Υδατάνθρακες: 32.4 γρ.

Πρωτεΐνη: 9.4 γρ.

Λιπαρά: 7.4 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1.8 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.3 γρ.