NOODLES ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟΦΟΥ

Noodles ρυζιου με μαριναρισμένο τόφου

Υλικά για 3 μερίδες:

200 γρ. λεπτά noodles ρυζιού

200 γρ. τόφου

5 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. ξύδι ρυζιού (ή ξύδι από λευκό κρασί)

20 γρ. σουσάμι

2 κούπες (μαρούλι ή αναμικτη σαλάτα ή ραντίτσιο)

Εκτέλεση

Κόβουμε το τόφου σε κυβικά κομματάκια και το τοποθετούμε σε ένα μπολάκι όπου προσθέτουμε 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας και 1 κ.σ. μέλι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθεί όλο το τόφου με το μείγμα σόγιας, σκεπάζουμε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και μόλις βράσει, προσθέτουμε τα noodles ρυζιού, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε σκεπασμένα τα noodles για μερικά λεπτά (ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας). Βάζουμε το τόφου σε ένα ταψάκι μαζί με τη σάλτσα του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Σε ένα wok η σε μπολ ρίχνουμε τα noodles, το τόφου, προσθέτουμε τα λαχανικά, το σουσάμι, την υπόλοιπη σόγια, το υπόλοιπο μέλι, το ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και οι γεύσεις. Γαρνίρουμε με έξτρα σουσάμι ή και με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 203 kcal

Υδατάνθρακες: 33.9 γρ.

Πρωτεΐνη: 10.1 γρ.

Λιπαρά: 3.2 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 1.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 6.7 γρ.