SCONES ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Scones με θυμάρι και λεμόνι

Υλικά για περίπου 16 scones:

Για τα scones

2 1/3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

200 γρ. νιβατό light (ή ρικότα)

1 αυγό

2 κ.σ. baking powder

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. βούτυρο

2½ κ.σ. θυμάρι ξερό

ξύσμα από 1 λεμόνι

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο παγωμένο και με τα χέρια μας το τρίβουμε απαλά ώστε να αναμειχθεί με τα στερεά και να πάρει τη μορφή υγρής άμμου. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το τυρί, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και το αυγό χτυπημένο και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το ψυγείο και ανοίγουμε πρώτα με τα χέρια μας και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός πλάστη τη ζύμη έτσι ώστε να έχει πάχος περίπου 1,5 εκ. Με τη βοήθεια στρογγυλού κουπάτ φτιάχνουμε 16 scones και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 16 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε τα scones από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Διατροφικές πληροφορίες ανά scone

Ενέργεια: 151 kcal

Υδατάνθρακες: 20 γρ.

Πρωτεΐνη: 7 γρ.

Λιπαρά: 4.6 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 3.2 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.7 γρ.