ΜΑΛΑΚΑ ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ

Μαλακα τακος με κοτόπουλο και γουακαμόλε

Υλικά για 2 μερίδες:

4 soft taco shells (4 μικρές μαλακές τορτίγιες)

Για το κοτόπουλο

300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια 2 εκ.

½ κ.γ. σκόνη κάρυ

½ κ.γ. κύμινο

50 ml σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

αλάτι & πιπέρι

Για το γουκαμόλε

1 αβοκάντο

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 ντοματίνια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

λίγη σκόνη τσίλι ή πιπέρι καγιέν

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κάρυ, το κύμινο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αλοίφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok που καίει ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε για 5 λεπτά σε υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για το γουακαμόλε

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αβοκάντο σε μικρά κομμάτια και αμέσως ρίχνουμε το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τα τοματίνια, τη σκόνη τσίλι, αλάτι, πιπέρι και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε πατώντας με πιρούνι μέχρι να λιώσει το αβοκάντο. Σερβίρουμε 2 τάκος σε κάθε μερίδα με κοτόπουλο, με 2 κουταλιές σούπας γουακαμόλε και γαρνίρουμε

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 406 kcal

Υδατάνθρακες: 45.1 γρ.

Πρωτεΐνη: 26.9 γρ.

Λιπαρά: 14.1 γρ.

Κορεσμένα Λαχανικά: 2 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.8 γρ.