ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ GOJI BERRIES ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ

Σαλάτα με κινοα goji berries και αρακά

 

Υλικά για 4 μερίδες:

1 κούπα κινοα

1 κούπα κατεψυγμένο αρακά

50 γρ. αποξηραμένα goji berries

50 γρ. κομμένα κάσιους

3 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

60 ml σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 2 κούπες νερό και το φέρνουμε σε βρασμό. Ρίχνουμε την κινόα, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά ή μέχρι η κινόα να απορροφήσει όλα τα υγρά. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζουμε τον αρακά για 15-20 λεπτά και τον σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κινόα, τον αρακά και όλα τα υπόλοιπα συστατικά της σαλάτας.

 

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 245 kcal

Υδατάνθρακες: 27 γρ.

Πρωτεΐνη: 7.2 γρ.

Λιπαρά: 11.4 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 2.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.9 γρ.