ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Σουπα με καστανα και μανιτάρια

Υλικά για 6 μερίδες:

100 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα

1 μεγάλη γλυκοπατάτα πορτοκαλί σε κομμάτια των 2 εκ.

2 καρότα

200 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

1.2 λίτρο ζωμό λαχανικών (ή κότας)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρότα και τη γλυκοπατάτα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και τα κάστανα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι η σούπα μας να πάρει βελουτέ υφή (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό λαχανικών). Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με έξτρα φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι ή ψιλοκομμένα κάστανα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 225 kcal

Υδατάνθρακες: 17 γρ.

Πρωτεΐνη: 7.2 γρ.

Λιπαρά: 15.2 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 2.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.9 γρ.