ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Σούπα με ψητές πιπεριές

Υλικά για 4 μερίδες:

6 κόκκινες πιπεριές

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

200 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

2½ κούπες ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 210 βαθμούς για 30-40 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να καίγεται η φλούδα τους. Τις αφαιρούμε από το φούρνο τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεις τις ξεφλουδίζουμε και τις καθαρίζουμε από σπόρια και κοτσάνια. Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 20 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση. Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και προαιρετικά με έξτρα σκόνη σκόρδου.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 185 kcal

Υδατάνθρακες: 28 γρ.

Πρωτεΐνη: 6.2 γρ.

Λιπαρά: 4.2 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 1.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.9 γρ.