ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σπετσοφαι με λουκανικο κοτοπουλου

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά:

350 γρ. λουκάνικο κοτόπουλου

4 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες

3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

500 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας

500 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.γ. πάπρικα

¼ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι

1/6 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. πελτές τομάτας

1½ κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

μερικές σταγόνες πικάντικη σάλτσα τύπου ταμπάσκο (προαιρετικά)

αλάτι και πιπέρι

Σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις αυτό ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Σοτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας, τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι τα λαχανικά και τα λουκάνικα να μαλακώσουν και τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες, το συμπυκνωμένο χυμό την πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα, την πικάντικη σάλτσα και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένο καπάκι για άλλα 20 λεπτά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 348 kcal

Υδατάνθρακες: 23.3 g

Πρωτεΐνη: 20.5 g

Λιπαρά: 18.4 g

Κορεσμένα Λιπαρά: 12.5 g

Φυτικές Ίνες: 5 g