ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Φριτατα με κολοκύθα

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά:

6 αυγά

1½ κούπα ψημένη κολοκύθα (ή 1 κούπα πουρέ κολοκύθας)

40 γρ. μπέικον γαλοπούλας ψιλοκομμένο

60 γρ. τυρί κρέμα light

30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

10 ντοματίνια

4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γ. baking powder

1 κ.σ. ελαιόλαδο

baby σπανάκι για σερβίρισμα (προαιρετικά)

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok σοτάρουμε το μπέικον γαλοπούλας με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Αποσύρουμε απο τη φωτιά μόλις τα ντοματίνια μαλακώσουν και το μπέικον ψηθεί. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε, προσθέτουμε την κολοκύθα, την παρμεζάνα, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μπέικον με τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το baking σιγά σιγά χρησιμοποιώντας κόσκινο. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και το μεταφέρουμε σε μικρό στρογγυλό ταψί ή φόρμα στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά μέχρι η φριτατα να πάρει χρώμα και να τραβήξει όλα της τα υγρά. Συνοδεύουμε με baby σπανάκι ή άλλη σαλάτα της αρεσκείας μας.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 245 kcal

Υδατάνθρακες: 16.7 γρ.

Πρωτεΐνη: 17.9 γρ.

Λιπαρά: 11.8 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 3.9

Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.