ΨΗΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Ψητά αχλαδια με σοκολατα σε φύλλο κρούστας

Υλικά για 2 μερίδες:

2 αχλάδια

30 γρ. μαύρη σοκολάτα

½ χούφτα χοντροκομμένα καρύδια

2 φύλλα κρούστας

10 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια με peeler και κόβουμε μια λεπτή λωρίδα από τη βάση για να μπορούν να στέκονται όρθια. Με τη βοήθεια ενός εργαλείου για κουκούτσια (ή με μικρό μαχαιράκι) αφαιρούμε το κεντρικό μέρος του αχλαδιού δημιουργώντας ένα κούφωμα, προσέχοντας μην τρυπήσουμε τα αχλάδια. Λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καρύδια και με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα αχλάδια. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, παίρνουμε 2 φύλλα κρούστας, τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και κόβουμε κάθετα ώστε να πάρουμε 4 ορθογώνια κομμάτια. Λιώνουμε το βούτρο και με ένα πινέλο αλοίφουμε ελάχιστα κάθε φύλλο, κλείνουμε μέσα το γεμιστό αχλάδι και στρίβουμε το φύλλο στο ύψος του κουσανιού ώστε να δημιουργήσουμε ένα πουγγί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για περίπου 15 λεπτά ή έως το φύλλο να πάρει ωραίο χρώμα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 322 kcal

Υδατάνθρακες: 41.1 γρ.

Πρωτεΐνη: 8.9 γρ.

Λιπαρά: 16.1 γρ.

Κορεσμένα Λαχανικά: 9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.9 γρ.