BAKED SPRING ROLLS

Baked spring rolls

Yλικά για 3 μερίδες (12 spring rolls):

3 φύλλα κρούστας

2 πράσα

2 καρότα

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

1 πιπεριά κόκκινη

2 κ.σ. σουσάμι

1 κ.γ κουρκουμά

½ κ.γ. σκόνη κάρυ

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τρίβουμε τα καρότα με τρίφτη ή τα κόβουμε σε λεπτές φέτες με peeler. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε 1 κ.γ. ζάχαρη και καραμελώνουμε. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, και το κάρυ αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το σοτάρισμα. Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας το ένα πάνω από το άλλο , διπλώνουμε στη μέση και ξανά στη μέση και κόβουμε ώστε να πάρουμε 12 μακρόστενες λωρίδες. Βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση λαχανικών στο πάνω μέρος μίας λωρίδας, προσέχοντας να μη φτάσουμε μέχρι τις άκρες του φύλλου. Διπλώνουμε τις 2 άκρες, αλοίφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, τυλίγουμε σφιχτά και κλείνουμε το κάθε roll με λίγο έξτρα ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλοίφουμε το πάνω μέρος με ελάχιστο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει. Συνοδεύουμε με γλυκόξινη σάλτσα ή με σάλτσα δαμάσκηνου.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (4 spring rolls)

Ενέργεια: 278 kcal

Υδατάνθρακες: 28 γρ.

Πρωτεΐνη: 6.1 γρ.

Λιπαρά: 14.4 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 3.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3 γρ.