BURGER ΚΙΝΟΑΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΙΑ

Burger κινόας με κολοκύθα και φασόλια

Υλικά για 4 μερίδες:

150 γρ. κινόα

300 ml νερό

½ κ.γ. σκόνη ζωμού λαχανικών

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια 2-3 εκ.

200 γρ. κόκκινα φασόλια (βρασμένα ή κονσέρβας)

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

40 ml σάλτσα σόγιας

½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε την κινόα και τη σκόνη ζωμού, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 12-14 λεπτά μέχρι η κινόα να τραβήξει όλο το νερό. Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα με το κρεμμύδι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τη σάλτσα σόγιας. Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε το μείγμα της κολοκύθας, το απλώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά ανακατεύοντας 1-2 φορές ενδιάμεσα. Ενώνουμε την κινόα με το ψημένο μείγμα κολοκύθας και τα φασόλια και ανακατεύουμε. Παίρνουμε το μισό από το παραπάνω μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη. Στο άλλο μισό προσθέτουμε το μαϊντανό, το θυμάρι, το σκόρδο και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε. Ενώνουμε και πάλι τα 2 μείγματα και με βρεγμένα χέρια φτιάχνουμε 5 μπιφτέκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Προαιρετικά σερβίρουμε σα burger με αβοκάντο, σπανάκι και άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μπιφτέκι

Ενέργεια: 209 kcal

Υδατάνθρακες: 24 γρ.

Πρωτεΐνη: 12.5 γρ.

Λιπαρά: 7.7 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1.7 γρ.

Φυτικές Ίνες: 5.8 γρ.