KALE CHIPS (ΤΣΙΠΣ ΛΑΧΑΝΙΔΑΣ)

Kale chips  (τσιπς λαχανίδας)

Υλικά για 2 μερίδες:

2 κούπες kale λαχανίδα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα φύλλα της λαχανίδας. Αφαιρούμε το μεσαίο μέρος του κάθε φύλλου που είναι σκληρό και με ψαλίδι κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους τσιπς. Προσέχουμε να κόβουμε τα φύλλα περίπου στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροθεί όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία. Αφού στεγνώσουν καλά τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα και τα τοποθετούμε σε χαρτί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί το ένα δίπλα στο άλλο (όχι το ένα πάνω από το άλλο). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να κατσαρώσουν.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 147 kcal

Υδατάνθρακες: 12 γρ.

Πρωτεΐνη: 2.3 γρ.

Λιπαρά: 9.8 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 1.4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.7 γρ.