MATCHA MAIDEN GRANOLA

Matcha maiden granola

Υλικά για 8 μερίδες:

90 γρ. νιφάδες βρώμης

30 γρ. φουντούκια (χτυπημένα σε γουδί)

40 γρ. φιλέ (ή τρίμμα) αμυγδάλου

20 γρ. άγλυκο κακάο

30 γρ. ανάλατο βούτυρο

33 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

60 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

1 κ.σ. matcha maiden powder

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, τα φουντούκια, τα φιλέ αμυγδάλου το κακάο και το αλάτι. Λιώνουμε το βούτυρο και το μέλι προσέχοντας να μην το κάψουμε και περιχύνουμε το μείγμα των στερεών. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώστε η κολλητικλη ουσία να πάει παντού. Στρώνουμε ένα μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε όλο το μείγμα απλώνοντας το και πιέζοντας το καλά με τα χέρια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Ανοιγουμε το φούρνο, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και την καστανή ζάχαρη από πάνω, και αφήνουμε με σβηστό φούρνου για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν οι σταγόνες. Αφαιρούμε τη γκρανόλα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά, τη σπάμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας και πασπαλίζουμε με matcha maiden. Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο με κλειστό καπάκι.

Διατροφικές πληροφορίες μερίδα (1/8 συνταγής) περίπου 40 γρ. granola

Ενέργεια: 157 kcal

Υδατάνθρακες: 20 γρ.

Πρωτεΐνη: 3.9 γρ.

Λιπαρά: 6 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.2 γρ.