ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ

Μπιφτεκια κοτοπουλου γεμιστά

Μερίδες Συνταγής: 3

Υλικά για 6 μπιφτέκια:

Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου

700 γρ. κιμά από μπούτι κοτόπουλου

1 μεγάλο αυγό

1½ κούπα τριμμένο ψωμί

90 ml ημίπαχο φρέσκο γάλα

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 καρότο τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Για τη γέμιση

100 γρ. τυρί κρέμα light

20 γρ. ρεγκάτο light

40 γρ. μπέικον γαλοπούλας ψιλοκομμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 5 λεπτά σε αντικολλητικό σκεύος με το ελαιόλαδο. Μόλις τα λαχανικά πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα, το καγιέν χαμηλώνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε να καραμελώσουν για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο και αφήνουμε για άλλα λίγα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε στην άκρη. Ανακατευουμε τον ωμό κιμά με τα ψημένα λαχανικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και φτιάχνουμε 12 μικρά μπιφτέκια κοτόπουλου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη πάστα. Πάνω σε 6 μπιφτέκια βάζουμε από 1 κουταλιά σούπας γέμιση, απλώνοντας τη στο κέντρο αφήνοντας μια περίμετρο χωρίς γέμιση. Ενώνουμε 2 μπιφτέκια, ένα με γέμιση και ένα χωρίς, χρησιμοποιόντας αυτό χωρίς τη γέμιση σαν καπάκι. Πιέζουμε καλά με τα χέρια μας τις άκρες των μπιφτεκιών, έτσι ώστε να ενωθούν πολύ καλά και να αποκτήσουμε ένα ενιαίο πλέον μπιφτέκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 5 φορές. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε τα 6 μπιφτέκια για 40 λεπτά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/3 συνταγής)

Ενέργεια: 345 kcal

Υδατάνθρακες: 17.1 γρ.

Πρωτεΐνη: 31.7 γρ.

Λιπαρά: 15.8 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 4.7 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.3 γρ.