ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΨΑΡΙΟΥ

Μπιφτεκια ψαριου

Yλικά για 2 μερίδες (4 μπιφτέκια):

200 γρ. βρασμένο ή ψημένο φιλέτο ψαριού

2 κ.σ. μαγιονέζα light

½ κούπα πουρέ κολοκύθας

1 αυγό

3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κούπα τρίμμα ψωμιού

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.γ. πάπρικα

1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το τρίμμα ψωμιού με την πάπρικα. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε το ψάρι, το τρίμμα ψωμιού, το μείγμα κρεμμυδιού, τον πουρέ κολοκύθας, το μαϊντανό, τη μαγιονέζα και το αυγό μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε 4 μπιφτέκια και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγή)

Ενέργεια: 290 kcal

Υδατάνθρακες: 19.1 γρ.

Πρωτεΐνη: 20.2 γρ.

Λιπαρά: 13.1 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.1 γρ.