ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Φωλιές με κιμά κοτόπουλου και αβοκαντο

Yλικά για 4 μερίδες (12 φωλιές):

3 φύλλα κρούστας

200 γρ. κιμά κοτόπουλου

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

150 γρ. συμπυκνωμένο χυμός ντομάτας

½ κ.γ. πάπρικα

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

½ κ.γ. σκόνη κάρυ

¼ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι

2½ κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

½ ώριμο αβοκάντο ψιλοκομμένο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει καραμελώνουμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τον κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το κάρυ, το μπαχάρι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να σιγοβράσει εώς ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Τοποθετούμε τα 3 φύλλα κρούστας το ένα πάνω από το άλλο και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε 12 όμοια τετράγωνα. Λαδώνουμε ελάχιστα ένα ταψάκι για muffins, τοποθετούμε ένα τετράγωνο φύλλου σε κάθε θηκάκι και πιέζουμε με τα δάχτυλα μας τον πάτο και τα πλάγια ώστε να σχηματιστούν φωλιές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τοποθετήσουμε 3 φύλλα σε κάθε θηκάκι, λαδώνοντας τα ελάχιστα ενδιάμεσα με ένα πινέλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και γεμίζουμε τις φωλιές με κιμά κοτόπουλου και γαρνίρουμε με αβοκάντο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής)

Ενέργεια: 264 kcal

Υδατάνθρακες: 35 γρ.

Πρωτεΐνη: 18 γρ.

Λιπαρά: 6.3 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 2.3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.6 γρ.