GNOCCHI ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ

Gnocchi παντζαριού με κρέμα φέτας light

Yλικά για 6 μερίδες:

Για τα gnocchi

500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

2 κρόκους αυγού

170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

½ βολβό παντζαριού βρασμένο ή ψημένο

50 γρ. παρμεζάνα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα φέτας

100 γρ. φέτα light

40 γρ. philadelphia light

50 ml γάλα 1,5%

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα gnocchi

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε για λίγο μέχρι να κρυώσουν. Με μια σπάτουλα ή μαρίζ σιλικόνης πενάμε τις πατάτες από σίτα και παίρνουμε τον πουρέ τους. Πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός το βολβό παντζαριού. Στον πουρέ πατάτας προσθέτουμε τους κρόκους, το αλεύρι, την παρμεζάνα, 2 κ.σ. πουρέ παντζαριού αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε ένα κορνέ και σε αλευρωμένη επιφάνεια δημιουργούμε λωρίδες ζυμαριού, τις οποίες κόβουμε σε κομμάτια ενός εκατοστού. Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό, το αλατίζουμε και ρίχνουμε να gnocchi σε δόσεις, τα οποία μόλις είναι έτοιμα ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Τα απομακρύνουμε με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε σε μπολ με πάγο και νερό, ώστε να σταματήσει ο βρασμός τους. Μόλις κρυώσουν αρκετά τα μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν και τέλος τα βάζουμε σε ένα σκεύος με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους μέχρι να επαναλάβουμε τη διαδικάσία για όλα τα gnocchi.

Για την κρέμα φέτας

Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε όλα τα υλικά της κρέμας και σερβίρουμε με τα gnocchi μας, γαρνίροντας με φρέσκο θυμάρι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής)

Ενέργεια: 337 kcal

Υδατάνθρακες: 48 γρ.

Πρωτεΐνη: .1 γρ.

Λιπαρά: 13.4 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 4.6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.8 γρ.