T-BONE ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ

Τέλειες t-bone μπριζόλες σε 15 λεπτά

Υλικά για 2 μερίδες:

2 μπριζόλες t-bone (400 γρ. με κόκκαλο η μία)

10 γρ. βούτυρο

15 γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

lava salt (ή ανθό αλατιού) & πιπέρι

Εκτέλεση

Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις αφήνουμε 1-2 ώρες σε θερμοκασία δωματίου. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες πλούσια και σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις κάψουν προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και μία μία τις μπριζόλες. Τις αφήνουμε για 9 λεπτά από τη μία πλευρά και για άλλα 7 λεπτά από την άλλη ή μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, χωρίς να τις γυρίζουμε διαρκώς. Αφήνουμε σε ξύλο κοπής για 10 λεπτά να ξεκουραστούν. Αν δεν επιθυμούμε medium rare ψήσιμο και θέλουμε τις μπριζόλες μας πιο καλοψημένες έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και τελειώνουμε τις μπριζόλες με 10-15 λετπά έξτρα ψήσιμο στο φούρνο. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και χυμό πορτοκάλι για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα με σαλάτα

Ενέργεια: 380 kcal

Υδατάνθρακες: 14.2 γρ.

Πρωτεΐνη: 32.2 γρ.

Λιπαρά: 21.4 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 8.8 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.2 γρ.