VEGAN SALTED CARAMEL

Vegan salted caramel

Yλικά 1 βάζο (1 κούπα 240):

60 ml ρόφημα φουντουκιού

120 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή agave

110 γρ. ταχίνι

2 κ.σ. μελάσα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ανθός αλατιού (χοντρό αλάτι)

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ρόφημα, το σιρόπι σφενδάμου και το ταχίνι. Μόλις ζεστάνει ανακατεύουμε με σύρμα για 3-4 λεπτά. Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιογενενές και έχει γαλακτερή σύσταση και αφού το ταχίνι έχει διαλυθεί τελείως προσθέτουμε τη μελάσα και τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα. Μόλις το μείγμα μας γίνει ξανά ομοιογενές αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την επιθυμητή για εμάς ποσότητα αλατιού και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε βαζάκι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά κ.σ.

Ενέργεια: 80 kcal

Υδατάνθρακες: 9.1 γρ.

Πρωτεΐνη: 2.2 γρ.

Λιπαρά: 4.4 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 0.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1 γρ.