ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

καλαμαρακια φούρνου

Yλικά για 4 μερίδες:

450 γρ. καλαμάρι σε ροδέλες κατεψυγμένο

2/3 κούπας τριμμένο ψωμί

½ κούπα πολέντα (ή ψημένο καλαμποκάλευρο)

½ κούπα αλεύρι ολικής

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 αυγά

½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

1 κ.γ. πάπρικα

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το τρίμμα ψωμιού σε ένα πιάτο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πάπρικα, το σκόρδο, ανακατεύουμε με την πολέντα και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο πιάτο χτυπάμε τα αυγά και σε διαφορετικό πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι ολικής. Ξεπλένουμε καλά τα καλαμάρια, τα στραγγίζουμε και με τα χέρια μας τα αλοίφουμε με το ελαιόλαδο. Περνάμε την κάθε ροδέλα καλαμαριού διαδοχικά από το αλεύρι, το αυγό και τέλος το μείγμα τρίμματος και πολέντας, προσέχοντας να καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και φορώντας γάντια, κρατώντας τα δάχτυλα μας όσο πιο καθαρά γίνεται. Τοποθετούμε τα καλαμαράκια παναρισμένα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 16-18 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Συνοδεύουμε με λεμόνι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 232 kcal

Υδατάνθρακες: 15 γρ.

Πρωτεΐνη: 30 γρ.

Λιπαρά: 5.4 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1.7 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.2 γρ.