ΚΑΡΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ

καρυ κοτοπουλου με μάνγκο και κάσιους

Yλικά για 4 μερίδες:

500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου σε κομματάκια

1 μάνγκο ώριμο καθαρισμένο σε κυβάκια

200 ml γάλα καρύδας light

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κούπα αρακά βρασμένο

25 γρ. κάσιους

1 κ.σ. σησαμέλαιο

1 κ.γ. σκόνη κάρυ

½ κ.γ. κουρκουμά

½ κ.γ. σκόνη σκόρδου

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

αλάτι & πιπέρι

1 κούπα ρύζι μπασμάτι

1 κ.γ. σκόνη ζωμού λαχανικών

2 κούπες νερό

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σησαμέλαιο και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου, τα κάσιους και το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, τη σκόνη κάρυ, τη σάλτσα σόγιας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να ψηθει και να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Ρίχνουμε τον αρακά και το γάλα καρύδας και αφήνουμε για 5 λεπτά σε σβηστό μάτι ανακατεύοντας για να αναμειχθούν τα υλικά και οι γεύσεις. Σε κατσαρολάκι βράζουμε τις 2 κούπες νερό με τη σκόνη ζωμού λαχανικών, προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε το καπάκι και αφήνουμε για 25 λεπτά ή με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε το ρύζι με το κάρυ και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής)

Ενέργεια: 360 kcal

Υδατάνθρακες: 35 γρ.

Πρωτεΐνη: 28.2 γρ.

Λιπαρά: 9.1 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ.