ΠΙΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

Πιτσα μελιτζανα

Yλικά για 3 μερίδες:

Για τη σάλτσα ντομάτας

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας

300 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

½ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι και πιπέρι

Για τα φετάκια μελιτζάνας

3 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες του 1 εκατοστού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

120 γρ. μοτσαρέλα (ή άλλο τυρί) χαμηλών λιπαρών

φρέσκια ρίγανη ή βασιλικός για γαρνίρισμα

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα ντομάτας

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο κα μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τη ζάχαρη. Καραμελώνουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον αποξηραμένο βασιλικό συνεχίζοντας το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για άλλα 5-10 λεπτά. Σε χαμηλη προς μέτρια φωτιά προσθέτουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά.

Για τα φετάκια μελιτζάνας

Βάζουμε τις ροδέλες μελιτζάνας σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τις πασπαλίζουμε ή τις αλοίφουμε με πινέλο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τις ψήνουμε σε προθερσμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο, προσθέτουμε σάλτσα και τυρί και επαναφέρουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιωσει το τυρί. Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό ή φρέσκια ρίγανη.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 328 kcal

Υδατάνθρακες: 23.8 γρ.

Πρωτεΐνη: 13.2 γρ.

Λιπαρά: 22.9 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 4.2

Φυτικές Ίνες: 12 γρ.