ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ

Φασολάκια με κόκκινες πιπεριές και κάσιους

Yλικά για 4 μερίδες:

450 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια

3 πιπεριές φλωρίνης σε λωρίδες

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε λωρίδες

40 γρ. κάσιους ανάλατα

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. σουσάμι

1 κ.σ. σησαμέλαιο

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

½ κ.γ σκόνη κάρυ

½ κ.γ. κουρκουμά

½ κ.γ. αποξηραμένο τρίμμα σκόρδου

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές με σησαμέλαιο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κάρυ, τον κουρκουμά και το τρίμμα σκόρδου και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σε μία κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα φασολάκια και τα ζεματίζουμε για 5-8 λεπτά. Τα σουρώνουμε καλά και τα μεταφέρουμε στο wok με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Γαρνίρουμε με σουσάμι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 156 kcal

Υδατάνθρακες: 26.2 γρ.

Πρωτεΐνη: 8.1 γρ.

Λιπαρά: 4.1 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 1.8 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.8 γρ.