ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Ψαρονέφρι με πατατοσαλατα

Υλικά για 2 μερίδες:

Για το ψαρονέφρι

500 γρ. ψαρονέφρι (ένα μεγάλο κομμάτι)

10 γρ. βούτυρο

15 γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

αλάτι & πιπέρι

Για την πατατοσαλάτα

500 γρ. πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε μικρά τεμμάχια

2 κ.σ. μαγιονέζα light

2 κ.σ. μουστάρδα dijon

1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Βγάζουμε το ψαρονέφρι από το ψυγείο και τις αφήνουμε 1-2 ώρες σε θερμοκασία δωματίου. Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις κάψουν προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και μία μία τις μπριζόλες.Ψήνουμε καλά το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές και τις πλάγιες μέχρι να πάρει χρώμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 22 λεπτά. Αφήνουμε σε ξύλο κοπής για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Αν δεν επιθυμούμε medium ψήσιμο και θέλουμε το ψαρονέφρι μας πιο καλοψημένο αφήνουμε 5-10 λεπτά για έξτρα ψήσιμο στο φούρνο.

Βραζουμε τις πατάτες για 30 λεπτά και τις σουρώνουμε πολύ καλά. Τις μεραφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της πατατοσαλατας και ανακατεύουμε πολύ καλά, κόβωντας παράλληλα και τις πατάτες σε πολύ μικρά κομμάτια. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 480 kcal

Υδατάνθρακες: 40.2 γρ.

Πρωτεΐνη: 35.2 γρ.

Λιπαρά: 19.4 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 8.8 γρ.

Φυτικές Ίνες: 7.2 γρ.