DIETSTORIES ΑΡΑΚΑΣ

Dietstories αρακας

Yλικά για 4 μερίδες:

450 γρ. φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά

3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

150 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

300 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα

300 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

½ κ.γ πάπρικα

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

½ κ.γ. αποξηραμένο τρίμμα σκόρδου

800 ml ζωμό λαχανικών

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τη ζάχαρη, την γλυκιά κια καπνιστή πάπρικα και αφήνουμε να καραμελώσει. Προσθέτουμε τον αρακά, το καλαμπόκι, τα καρότα, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε υψηλή φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το χυμό ντομάτας και αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να εξαντλούνται τα υγρά ρίχνουμε βραστό το ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 50-60 λεπτά να σιγοβράσουν τα λαχανικά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο ζωμό λαχανικών. Γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 290 kcal

Υδατάνθρακες: 58 γρ.

Πρωτεΐνη: 5.1 γρ.

Λιπαρά: 5.1 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 1.8 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.8 γρ.