MATCHA MAIDEN OAT TARTS

Matcha maiden oat tarts with yogurt

Υλικά για 5 μερίδες:

40 γρ. νιφάδες βρώμης

50 γρ. τρίμμα αμυγδάλου

45 γρ. τρίμμα αποξηραμένης καρύδας

6 αποξηραμένοι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

2 κ.σ. λάδι καρύδας

3 κ.σ. matcha maiden slice to meet you

Για το σερβίρισμα:

1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%

½ κούπα φρέσκα berries

Εκτέλεση

Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης μέχρι να πάρουμε αλεύρι. Προσθέτουμε την καρύδα και το τρίμμα αμυγδάλου και χτυπάμε στο πολυκοπτικό για λίγο ακόμα. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε βραστό νερό για πέντε λεπτά, τους προσθέτουμε στον κάδο του πολυκοπτικού, ρίχνουμε και το λάδι καρύδας και το matcha maiden και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα οιμοιόμορφο μείγμα. Σε 5 ή 6 θηκάκια σιλικόνης ή σε θήκες για τάρτα απλώνουμε με το χέρι μας πολύ καλά το μείγμα προσπαθώντας να έχει ποαρόμοιο πάχος. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Αφαιρούμε από τις θήκες και σερβίρουμε με γιαούρτι και με μούρα, πλαισιώνοντας με μέλι ή με ότι άλλα υλικά θέλουμε.

Διατροφικές πληροφορίες μερίδα (1/5 συνταγής)

Ενέργεια: 234 kcal

Υδατάνθρακες: 16.7 γρ.

Πρωτεΐνη: 9.3 γρ.

Λιπαρά: 15.1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 9.8 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.2 γρ.