QUESADILLAS ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Quesadillas λαχανικών

Yλικά για 2 μερίδες:

4 πίτες τορτίγια

2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

1 μεγάλο καρότο κομμένο σε φλίδες (με peeler)

½ γλυκοπατάτα σε φλίδες (με peeler)

80 γρ. τσένταρ ή μοτσαρέλα light

½ αβοκάντο

100 γρ. καλαμπόκι βραστό (ή κονσέρβας)

½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

½ κ.γ. σκόνη ζωμού λαχανικών

2 κ.γ. κρέμα τυρί χαμηλών λιπαρών

1 κ.σ. ελαιόλαδο

πικάντικη σάλτσα

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό ρίχνουμε τις φλίδες καρότου και γλυκοπατάτας και τις αφήνουμε για 20 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και την πιπεριά και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη, την παπρικα, την καπνιστή πάπρικα και τη σκόνη ζωμού. Αφήνουμε να καραμελώσουν και να ψηθούν τα λαχανικά για 10 λεπτά. Παίρνουμε τις 2 πίτες και τις γεμίζουμε με τα ψημένα λαχανικά (κρεμμύδια και πιπεριές), τα βραστά λαχανικά (καρότα και γλυκοπατάτατες), το τυρί αφήνοντας ακάλυπτη την περιφέρεια. Αλοίφουμε με κρέμα τυρί τις περιφέρειες από τις 2 τορτίγιες και χρησιμοποιούμε σαν καπάκι τις άλλες 2 τορτίγιες κολλώντας με τη βοήθεια του τυριού κρέμα τις περιφέρειες τους σχηματίζοντας τις quesadillas. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά τις quesadillas και για άλλα 2 λεπτά από την άλλη. Γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και με πικάντικη σάλτσα της αρεσκείας μας.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγής)

Ενέργεια: 398 kcal

Υδατάνθρακες: 41.4 γρ.

Πρωτεΐνη: 27.1 γρ.

Λιπαρά: 12.4 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 4.6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.8 γρ.