ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΔΑ

Φριτατα με κουνουπίδι και λαχανιδα

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά:

7 αυγά

1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

3 κούπες λαχανίδα ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

¼ κούπας νερό

½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη

λίγο φρέσκο θυμάρι

½ κ.γ. πάπρικα

½ κ.γ. κουρκουμά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Περνάμε από πολυκοπτικό μηχάνημα το κουνουπίδι για να γίνει τρίμμα. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, κουρκουμά, πάπρικα αλάτι και πιπέρι. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το τρίμμα κουνουπιδιού και τη λαχανίδα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να εξατμιστούν τα υγρά. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το μείγμα των λαχανικών ανακατεύοντας και τέλος την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε σε μικρό στρογγυλό ταψί ή φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά μέχρι η φριτατα να πάρει χρώμα και να τραβήξει όλα της τα υγρά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 275 kcal

Υδατάνθρακες: 14.7 γρ.

Πρωτεΐνη: 17.9 γρ.

Λιπαρά: 16.1 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 4.9

Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ.