MATCHA MAIDEN ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Matcha maiden μπισκοτα (shortbread cookies)

Υλικά για 55 περίπου μπισκότα:

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

140 γρ. ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

100 γρ. κρυσταλική ζάχαρη

50 γρ. άχνη ζάχαρη

1 αυγό

1 κ.σ. baking powder

1½ κ.σ. matcha maiden powder

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το αυγό και το βούτυρο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το matcha, το baking και το αλάτι. Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα των στερεών στον κάδο του μίξερ μέχρι να πάρουμε μία λεία και μαλακή ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά. Αφαιρούμε από το ψυγείο και με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 0.5 εκατοστού. Κόβουμε μπισκότα με κουπάτ της αρεσκείας μας, τα περνάμε προαιρετικά από μπολ με κρυσταλλική ζάχαρη, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μπισκότο

Ενέργεια: 50 kcal

Υδατάνθρακες: 6.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 0.6 γρ.

Λιπαρά: 2.4 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1.3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.3 γρ.