ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ

Κολοκυθια γεμιστα με κιμά σόγιας

Yλικά για 3 μερίδες:

6 μεγάλα κολοκύθια

1½ κούπα κιμά σόγιας

4½ κούπες ζωμό λαχανικών

400 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

1/8 κ.γ. σκόνη κανέλας

½ κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Αδειάζουμε με προσοχή τα κολοκύθια και κρατάμε το εσωτερικό τους για άλλες χρήσεις (π.χ. ομελέτα), κρατώντας τα καπάκια. Σε κατσαρόλακι με το ζωμό λαχανικών σε βρασμό προσθέτουμε τον κιμά σόγιας, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε με σουρωτήρι πολύ καλά τον κιμά σόγιας μέχρι να απομακρυνθεί η περίσσεια υγρών και αφήνουμε στην άκρη. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με τα μπαχαρικά και 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ ντομάτας και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε και το χυμό ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει ο κιμάς μας. Γεμίζουμε τα κολοκύθια με τον κιμά σόγιας, κλείνουμε τα καπάκια και με πινέλο αλείφουμε τα κολοκύθια εξωτερικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάζουμε τα γεμιστά σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/3 συνταγής)

Ενέργεια: 284 kcal

Υδατάνθρακες: 26.1 γρ.

Πρωτεΐνη: 22.1 γρ.

Λιπαρά: 10.4 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 4.6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 6.9 γρ.