ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Κοτόπουλο με λευκή σάλτσα πιπεριάς

Yλικά για 2 μερίδες:

350-400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (2 στήθη)

2 μεγάλες πιπεριές φλωρίνης

300 ml ζωμό κότας

60 γρ. κρέμα τυρί light

¼ κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκορδου ψιλοκομμένες

¼ κούπας φύλλα βασιλικού

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις πιπεριές ολόκληρες σε σχάρα ή σε φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία (220 βαθμούς) μέχρι να αρπάξει η φλούδα τους. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια το αποσύρουμε απο το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το τυρί στο ζωμό. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα. Γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγή)

Ενέργεια: 360 kcal

Υδατάνθρακες: 20 γρ.

Πρωτεΐνη: 38.2 γρ.

Λιπαρά: 11.5 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 4.5 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.6 γρ.