ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ

Κοτόπουλο με μανιτάρια και κινοα

Yλικά για 2 μερίδες:

300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε κομματάκια

½ κούπα κινόα ωμή

1 κούπα ζωμό κότας

200 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες

½ κ.γ. μέλι

½ κ.γ. θυμάρι

½ κ.γ. σκόνη σκόρδου (ή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη)

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι βράζουμε το ζωμό κότας, προσθέτουμε την κινόα, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10- 12 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τελείως τα υγρά. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με πιπέρι, θυμάρι και ελάχιστο αλάτι. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο με το μισό ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα (προσθέτοντας το μέλι 1 λεπτό πριν αποσύρουμε από τη φωτιά) και στη συνέχεια το αποσύρουμε απο το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν και να απορροφήσουν ξανά τα υγρά τους και για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν χρώμα. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά στο ίδιο τηγάνι, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγής)

Ενέργεια: 360 kcal

Υδατάνθρακες: 35 γρ.

Πρωτεΐνη: 28.2 γρ.

Λιπαρά: 9.1 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ.