ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΓΚΟ

Πικάντικη σαλτσα μάνγκο

Yλικά για 1 βάζο (500 ml):

1 κίτρινη πιπεριά σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες

1 πορτοκαλί πιπεριά σε φέτες

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μάνγκο κομμένο σε κυβάκια

½ κ.γ. σκόνη (ή φρέσκο τριμμένο) ginger

½ κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξύδι (από λευκό ή κόκκινο κρασί)

1 καυτερή πιπερια chilli χωρίς τα σπόρια (ή ½ κ.γ. καυτερή πάπρικα σε σκόνη ή πιπερι cayenne)

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη (ή 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου)

100 ml ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση:

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πιπεριές το σκόρδο, το ginger, το κύμινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά. Πρσοθέτουμε το μάνγκο, το ξύδι, το μέλι και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τέλος ρίχνουμε 70-100 ml ζωμό λαχανικών και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε τη σάλτσα μέχρι να πάρει ομοιόμορφη σύσταση. Αποθηκεύουμε σε βάζο στο ψυγείο για 1-2 εβδομάδες.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (3 κ.σ.)

Ενέργεια: 47 kcal

Υδατάνθρακες: 8.4 γρ.

Πρωτεΐνη: 1.1 γρ.

Λιπαρά: 2.2 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 0.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2 γρ.