ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Σολομος με πουρέ αβοκάντο

Yλικά για 2 μερίδες:

2 κομμάτια (400 γρ.) φιλέτο φρέσκου σολομόού με πέτσα

1 μικρό αβοκάντο

½ κ.γ. θυμάρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

χυμό από ½ λεμόνι (ή lime)

10 φύλλα βασιλικού

50 ml ζεστό νερό

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά το σολομό. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεματίζουμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι και βάζουμε τις φέτες σολομού με την πέτσα από κατώ (η πέτσα να ακουμπά στο τηγάνι). Ψήνουμε για 5 λεπτά και γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά, όπου τα αφήνουμε για 4 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε το αβοκάντο με το ζεστό νερό, το βασιλικό, το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγή)

Ενέργεια: 545 kcal

Υδατάνθρακες: 9.9 γρ.

Πρωτεΐνη: 39.8 γρ.

Λιπαρά: 39.1 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 7.2 γρ.

Φυτικές Ίνες: 6.7 γρ.