ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΑΥΓΟ

Σπαραγγια φούρνου με αυγό

Yλικά για 1 μερίδα:

1 μάτσο σπαράγγια (16-20)

1 μεγάλο αυγό

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ρεγκάτο light

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το ¼ περίπου από το κάτω μέρος των σπαραγγιών και τα πλένουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα σπαράγγια με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι για περίπου 10 λέπτα. Μεταφέρουμε τα σπαράγγια σε πυρίμαχο σκεύος και τα απλώνουμε ώστε να καλύψουν τον πάτο του. Σπάμε από πάνω 1 αυγό, προσθέτουμε το ρεγκάτο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι το ασπράδι να ξεκινήσει να στερεοποιείται.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (ολόκληρη συνταγή)

Ενέργεια: 155 kcal

Υδατάνθρακες: 8.8 γρ.

Πρωτεΐνη: 11 γρ.

Λιπαρά: 9.9 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 2.3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.5 γρ.