Σπαραγγια φούρνου με αυγό
Yλικά για 1 μερίδα:
1 μάτσο σπαράγγια (16-20)
1 μεγάλο αυγό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρεγκάτο light
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το ¼ περίπου από το κάτω μέρος των σπαραγγιών και τα πλένουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα σπαράγγια με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι για περίπου 10 λέπτα. Μεταφέρουμε τα σπαράγγια σε πυρίμαχο σκεύος και τα απλώνουμε ώστε να καλύψουν τον πάτο του. Σπάμε από πάνω 1 αυγό, προσθέτουμε το ρεγκάτο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι το ασπράδι να ξεκινήσει να στερεοποιείται.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (ολόκληρη συνταγή)
Ενέργεια: 155 kcal
Υδατάνθρακες: 8.8 γρ.
Πρωτεΐνη: 11 γρ.
Λιπαρά: 9.9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2.3 γρ.