ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΙΤΡΙΝΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τακος με κοτόπουλο, κίτρινο ρύζι και λαχανικά

Yλικά για 2 μερίδες:

6 τάκος καλαμποκιού

200 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου

1½ κούπα κατεψυγμένο ρύζι με ανάμικτα λαχανικά (καλαμπόκι, αρακά, πιπεριές)

½ κ.γ. κάρυ

½ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. κουρκουμά

½ κ.γ. σκόνη ζωμού λαχανικών

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπούτι κοτόπουλου σε μικρά κυβάκια και φορώντας γάντια το αλείφουμε με πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κύμινο και αλάτι. Σε αντικολητικό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το ρύζι με αναμεικτα λαχανικά με λίγο νερό και σκόνη ζωμού λαχανικών (ή βάσει των οδηγιών της συσκευασίας). Προσθέτουμε έξτρα κουρκουμά και μπαχαρικά αν χρειάζεται και αφήνουμε μέχρι το ρύζι και τα λαχανικά να είναι έτοιμα. Γεμίζουμε τα τάκος με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 5 λεπτά. Γαρνίρουμε με πικάντικη σάλτσα και με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγής)

Ενέργεια: 358 kcal

Υδατάνθρακες: 41.4 γρ.

Πρωτεΐνη: 17.1 γρ.

Λιπαρά: 12.4 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 4.6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.8 γρ.