ΓΙΓΑΝΤΕΣ BBQ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

γιγαντες bbq με μπέικον γαλοπουλας

Yλικά για 6 μερίδες:

500 γρ. γίγαντες

100 γρ. μπέικον γαλοπούλας ψιλοκομμένο

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

200 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

200 γρ. κέτσαπ με στέβια

600 ml ζωμός λαχανικών

1 κ.γ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. πάρπικα

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. worcestershire sauce

5 κ.σ. μπαλσάμικο από κόκκινο κρασί

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τους γίγαντες από την προηγούμενη ημέρα σε νερό με λίγη μαγειρική σόδα. Τους ξεπλένουμε πολύ καλά και τους βράζουμε για 10 λεπτά. Αλλάζουμε το νερό, ξεπλένουμε καλά και συνεχίζουμε να βράζουμε για άλλη μία ώρα. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το μπέικον γαλοπούλας και το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη wercestershire sauce και το μπαλσάμικο και καραμελώνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε την κέτσαπ, την πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Σε γάστρα προσθέτουμε τους βρασμένους, σουρωμένους γίγαντες, τη σπιτική σάλτσα bbq με μπέικον γαλοπούλας, το ζωμό λαχανικών, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 2 ώρες.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής)

Ενέργεια: 386 kcal

Υδατάνθρακες: 66.8 γρ.

Πρωτεΐνη: 22.1 γρ.

Λιπαρά: 4.3 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 1.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 13.5 γρ.