ΣΑΛΣΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Σάλσα με ψητά βερίκοκα

Yλικά για 1 βαζάκι:

6 βερίκοκα

½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

½ κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ αγγουράκι κρήτης ψιλοκομμένο

1 κ.σ. χυμό lime (ή λεμονιού)

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1 χουφτα ψιλοκομένος φρέσκος κόλιανδρος

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε στη μέση τα βερίκοκα και αφαιρούμε το κουκούτσι τους. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε σχάρα (ή στο γκριλ) ψήνουμε τα βερίκοκα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα και να απελευθερώσουν τα σάκχαρα τους. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα ψημένα βερίκοκα και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά, αλατοπιπερώνουμε, αποθηκεύουμε σε βαζάκι κι συντηρούμε στο ψυγείο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (2 κ.σ.)

Ενέργεια: 38 kcal

Υδατάνθρακες: 5 γρ.

Πρωτεΐνη: 1.5 γρ.

Λιπαρά: 1.3 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 0.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.1 γρ.